Fejenként 20 évet kaptak a csoportos erőszak elkövetői, akiknek rémtette elborzasztotta a világot

szeptember 23., csütörtök 4:54

Egy marokkói bíróságon megszületett az ítélet Hadidzsa Okaru kínzói ügyében. A per óriási figyelmet keltett az észak-afrikai országban, mert először indult általa vita a nők elleni erőszakról, illetve az erőszakot elnéző hagyományokról.

A bűncselekmény még 2018-ban történt, amikor egy rokona házából két férfi elrabolt egy 17 éves lányt, és késsel kényszerítve megerőszakolták. Ezután két hónapon át fogva tartották, még legalább kilencen újra és újra megerőszakolták, kínozták, többek között cigarettát nyomtak el a bőrén, illetve az egész testét telefirkálták tetoválásokkal.

Az áldozat mutatja, hogy a karjára miket tetováltak erőszakkal a kínzói. Fotó: STRINGER/AFP

A lány több sikertelen szökési kísérlet után szabadult ki, és Marokkóban igen szokatlan módon a legszélesebb nyilvánossághoz fordult a szenvedéseivel. Videóra mondta és kirakta az internetre, hogy mi történt vele, és emlékeztette a marokkóiakat, hogy nagyon sok hasonló ügynek nem lesz következménye, mert az áldozatok szégyellik magukat.

A most befejeződő per nyomán 11 vádlottat fejenként 20 év börtönre és pénzbüntetésre ítéltek, illetve további két vádlott kisebb büntetéseket kapott. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt