Visszavonul Manny Pacquiao, mert a Fülöp-szigetek elnöke akar lenni

külföld
2021 szeptember 29., 15:50

A bokszoló hivatalosan is szögre akasztja a kesztyűt. A 42 éves Manny Pacquiaót világszerte sportága egyik legjobbjának tartják, visszavonulását szerdán, közösségi oldalán jelentette be, alig egy héttel azután, hogy jelezte, indul az elnökválasztáson a Fülöp-szigeteken.

Pacquiao nyolc különböző súlycsoportban nyert különböző címeket, ez eddig neki sikerült egyedül a bokszolók közül. Legemlékezetesebb mérkőzéseit Juan Manuel Marquez, Miguel Cotto és Floyd Mayweather Jr. ellen vívta. A „PacMan” néven ismert sportoló karrierjének mérlege 62 győzelem, nyolc meccset elveszített, kétszer pedig döntetlen lett a mérkőzés eredménye.

„Nehéz elfogadnom, hogy bokszolóként az időm lejárt” - mondta Pacquiao. „Ma bejelentem visszavonulásom. Sose hittem volna, hogy eljön ez a nap.

Pacquiao nehéz körülmények között nőtt fel, a bokszban lehetőséget látott a kitörésre.

A sportoló jelenleg is szenátor a Fülöp-szigeteken, és most elindul az elnöki címért is, a balközép PDP-Laban párt jelölését fogadta el. Hamarosan véget ér a jelenlegi elnök, Rodrigo Duterte hat éves elnöksége, az ő helyét pályázza meg. Céljaként a szegénység és a korrupció elleni küzdelmet jelölte meg.

link Forrás

(CBS News)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.