Donald Trump a bírósággal kényszeríttetné ki, hogy a Twitter visszaengedje

október 2., szombat 7:48
3

Kérvényt nyújtott be pénteken egy floridai szövetségi bíróhoz Donald Trump azért, hogy a bíróság kötelezze a Twittert az egykori elnök januárban törölt fiókja visszaállítására.

A Twitter januárban azután függesztette fel véglegesen Donald Trump személyes fiókját, hogy a bukott elnök hónapokon át tartó hazugságkampánya lezárásaként 2021. január 6-án lelkesen biztatta híveit az elnökválasztás eredményhirdetésének megakadályozására - miközben azok már az amerikai törvényhozás épületét ostromolták. Az amerikai alkotmányos szabályok szerint az elnökválasztás végeredményét a választást követő év január 6-áján hirdetik ki a törvényhozás két házának közös ülésén. Idén január 6-ára Donald Trump, aki előtte heteken át hangoztatta minden bizonyíték nélkül, hogy a választást elcsalták, nagygyűlést hirdetett a Fehér Ház elé, ahol ellenállásra buzdította híveit. Ők aztán a Capitoliumhoz vonulva megostromolták a törvényhozás épületét.

A Twitter mellett Trumpot a Google és a Facebook is letiltotta. Ez komoly csapás volt az elnöknek, aki szinte az egész napját a Twitteren töltötte, ez volt a legfőbb kommunikációs platformja. Olyannyira Twitter-függő volt, hogy a letiltása után saját weboldalára is kirakatott egy twitter-szerű mikroblogot, ám mivel azt az ég világon senki se olvasta, idővel törölte.

A Guardian beszámolója szerint a Twitter egyelőre nem reagált Trump beadványára, Trump képviselői pedig munkaidejükön túl nem reagáltak a Reuters kérdéseire.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt