Frank el: törülve

FILM
2021 október 07., 18:27

Egy underground punkzenekar frontemberére a botrányosnak tartott szövegei miatt rászállnak a hatóságok, szabotálják a koncertjeit, és pszichiátriára is kerül, ahol az ellenzékieket próbálják félreállítani, de őt sehogy sem lehet belesimítani a rendszerbe, ezért egyre durvább eszközöket vetnek be ellene, hogy elhallgasson.

link Forrás

Fabricius Gábor reklámszakember első filmje 1983-ban játszódik Budapesten, de aki szeretné élvezni a művet, az jobban teszi, ha ezt az információt elfelejti. Mert a most már tényleg rongyosra rágott alapanyagra épített – de egyáltalán nem az 1980-as évekbeli punkmozgalomról szóló – film több szempontból is jól sikerült.

Ami szép, az szép

Főleg Dobos Tamás operatőrnek köszönhetően nagyon szép képek vannak benne, jó a hangzás (elnézést, a sound design), és a pszichiátriára bekerült – egyébként alig vagy egyáltalán nem beszélő – betegeket is „öröm” nézni, annyira jól válogatták össze őket.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.