Frank el: törülve

Lezárt tartalom a Kör tagjainak FILM
2021 október 7., 18:27
comments 2

Egy underground punkzenekar frontemberére a botrányosnak tartott szövegei miatt rászállnak a hatóságok, szabotálják a koncertjeit, és pszichiátriára is kerül, ahol az ellenzékieket próbálják félreállítani, de őt sehogy sem lehet belesimítani a rendszerbe, ezért egyre durvább eszközöket vetnek be ellene, hogy elhallgasson.

Fabricius Gábor reklámszakember első filmje 1983-ban játszódik Budapesten, de aki szeretné élvezni a művet, az jobban teszi, ha ezt az információt elfelejti. Mert a most már tényleg rongyosra rágott alapanyagra épített – de egyáltalán nem az 1980-as évekbeli punkmozgalomról szóló – film több szempontból is jól sikerült.

Ami szép, az szép

Főleg Dobos Tamás operatőrnek köszönhetően nagyon szép képek vannak benne, jó a hangzás (elnézést, a sound design), és a pszichiátriára bekerült – egyébként alig vagy egyáltalán nem beszélő – betegeket is „öröm” nézni, annyira jól válogatták össze őket.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt