Visszavonták a rendeletet, ami szerint csak képzettséggel lehet lángost sütni

2021 október 13., szerda 9:48
7

Cikkben számoltunk be arról, hogy egy szeptember 1-től hatályos kormányrendelet miatt már a gyros- és lángoskészítéshez is végzettség kell. Cikkünk megjelenése után nem sokkal az Innovációs és Technológiai Minisztérium a rendelet módosítása mellett döntött, kedd este pedig meg is jelent ez a módosítás a Magyar Közlönyben.


A rendeletmódosítás szerint minden marad a régiben, vagyis a cukrászati készítményeket, süteményeket, fagylaltot, valamint meleg és hideg ételeket, italokat „nem önálló tevékenységként” szakképesítés nélkül is lehet készíteni.

Nem vonatkozik a képesítési előírás a következőkre: „a forgalmazás helyén előállított grillezett húsok, frissen sültek, sült és főtt kolbász, hurka, virsli, füstölt vagy sült hal, lángos-, palacsintafélék, meleg és hideg szendvicsfélék, valamint az ezek fogyasztásához közvetlenül kapcsolódó termékek, és gyárilag előre csomagolt élelmiszerek, valamint az italok” készítése és kiszolgálása. (via hvg.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt