Visszavonták a rendeletet, ami szerint csak képzettséggel lehet lángost sütni

gazdaság
2021 október 13., 09:48
comments 6

Cikkben számoltunk be arról, hogy egy szeptember 1-től hatályos kormányrendelet miatt már a gyros- és lángoskészítéshez is végzettség kell. Cikkünk megjelenése után nem sokkal az Innovációs és Technológiai Minisztérium a rendelet módosítása mellett döntött, kedd este pedig meg is jelent ez a módosítás a Magyar Közlönyben.


A rendeletmódosítás szerint minden marad a régiben, vagyis a cukrászati készítményeket, süteményeket, fagylaltot, valamint meleg és hideg ételeket, italokat „nem önálló tevékenységként” szakképesítés nélkül is lehet készíteni.

Nem vonatkozik a képesítési előírás a következőkre: „a forgalmazás helyén előállított grillezett húsok, frissen sültek, sült és főtt kolbász, hurka, virsli, füstölt vagy sült hal, lángos-, palacsintafélék, meleg és hideg szendvicsfélék, valamint az ezek fogyasztásához közvetlenül kapcsolódó termékek, és gyárilag előre csomagolt élelmiszerek, valamint az italok” készítése és kiszolgálása. (via hvg.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.