Közmédia nélküli országban a Youtube-on beszélik ki a közéletet

POLITIKA
2021 október 16., 04:59
comments 10
  • Ebben az előválasztási kampányban fontosabbak lehettek a Youtube-os beszélgetések, mint a hagyományos tévéműsorok.
  • Márki-Zay Péter mindenhova elment, ahova hívták, és ennek nagy szerepe lehet abban, hogy berobbant a fiatalok között.

„Az internet népét megnyertük már” – mondta vasárnapi kampányeseményén Márki-Zay Péter, aki megköszönte influenszerek támogatását, név szerint is említve Gulyás Mártont, Osváth Zsoltot, Vona Gábort és Juhász Pétert. Közös bennünk, hogy mindannyian nagy nézettségű videóinterjúkat készítettek Márki-Zay Péterrel, akinek ezek a megjelenések jelentős nyilvánosságot hoztak akkor is, amikor a hírekben éppen kevesebbet szerepelt.

És közös bennünk az is, hogy egyikük sem újságíró,

hanem aktivista, volt politikus, valóságshow-hősből lett youtuber. Többen közülük minden ellenzéki miniszterelnök-jelöltet meghívtak, Dobrev Klára és Jakab Péter viszont csak Osváth Zsolthoz mentek el a Zshowtime című műsorba.

Utólag valószínűleg bánják azok, akik nem éltek ezekkel a lehetőségekkel - még akkor is, ha ezekkel az interjúkkal bukni is lehet, mint Fekete-Győr András, aki a Partizán-szereplést kampánya mélypontjának tartja.

A Partizán interjúja nagyot szólt

link Forrás

A legnagyobb hatása kétségtelenül a Partizán-interjúnak volt. Áprilisban jelent meg, ez volt az első a sorozatban – a csatorna terve akkor az volt, hogy minden jelöltet végigkérdeznek. Jakab Péter és Dobrev Klára végül nem mentek el.

Gulyás Márton elmondta, sokat készültek erre az interjúra

– azt viszont nem látták előre, hogy milyen nagy jelentősége lesz.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.