A Microsoft 2008-ban felszólította Bill Gatest, hogy emailben se tegyen szexuális ajánlatokat a beosztottjainak

2021 október 19., kedd 5:00
3

Újabb kínos ügy derült ki Bill Gatesről: a Wall Street Journal nyomozása alapján a Microsoft vezetése 2008-ban felszólította Gatest, hogy ne írogasson flörtölős hangvételű emaileket egy női beosztottjának. Tavaly tavasszal Gates azért kényszerült távozni a cég igazgatótanácsából, mert kiderült, hogy 2000 táján „intim kapcsolata” volt egy alkalmazottjával.

Most az derült ki, hogy a cégnél 2008-ban is felfedeztek olyan emaileket, melyekben Gates egy beosztottjával próbált flörtölni, és szexuális jellegű ajánlatot is tett a nőnek. Ezt követően a vezetés két tagja, Lisa Brummel és Brad Smith megkérték a Microsoft alapítót, hogy hagyja abba ezt a viselkedést. Gates akkor elismerte, hogy a levelek „meggondolatlanok” voltak, és megígérte, hogy befejezi.

Bill Gates Fotó: MICHAEL COHEN/Getty Images via AFP

Bill Gates szóvivője a Guardiannek tagadta a legújabb információkat: „Ezek az állítások hamis, újrahasznosított pletykák olyan forrásokból, amelyek nem rendelkeznek közvetlen ismeretekkel, és bizonyos esetekben jelentős összeférhetetlenség is felmerül részükről”.

A techguru nőkkel és zaklatással kapcsolatos ügyeiről a Még Bill Gates körül is ki tud alakulni botrány, egyszerre több is című cikkben írt bővebben Mészáros Juli.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt