Bill Gates elismerte, hogy viszonya volt egy alkalmazottjával, amit a Microsoft ki is vizsgált

bulvár
2021 május 17., 06:19

Bill Gates két héttel azután ismerte be viszonyát, hogy feleségével bejelentették, elválnak. A Wall Street Journal információi szerint a Microsoft testülete még 2019 végén indított vizsgálatot, miután a Microsoft egyik alkalmazottja egy levélben azt állította, hogy közel húsz évvel ezelőtt, 2000-ben „intim kapcsolata” volt Gatesszel. A lap szerint Bill Gatesnek 2020 tavaszán emiatt kellett távoznia a Microsoft igazgatótanácsából.

photo_camera Bill Gates 2019 novemberében Fotó: MICHAEL COHEN/Getty Images via AFP

Ezzel szemben Gates szóvivője azt mondta, a több mint húsz évvel ezelőtti viszony „békésen” ért véget, és Bill Gates nem emiatt távozott a Microsoft igazgatótanácsából, továbbra is tartja magát ahhoz, hogy azért hagyta ott a Microsoftot, hogy több időt fordíthasson a jótékonykodásra. Gates 2020. március 13-án mondott le igazgatótanácsi posztjáról, három hónappal azután, hogy újra megválasztották.

Az nem derült ki, hogy a húsz évvel ezelőtti viszony és a több mint egy évvel ezelőtt lezárult vizsgálat szerepet játszott-e abban, hogy Bill Gates és Melinda Gates úgy döntöttek, 27 év után elválnak. Korábbi hírek szerint Melinda Gates már két éve tervezte a válást, amiért Bill Gates túl sokszor találkozott Jeffrey Epsteinnel.