Bill és Melinda Gates 27 év után válnak

Bill Gates Twitteren jelentette be hétfőn, hogy feleségével válnak. Közleményükben azt írják, kapcsolatukon sokat dolgoztak, de végül a válás mellett döntöttek. „Az elmúlt 27 év alatt felneveltünk három csodálatos gyereket, és felépítettünk egy olyan alapítványt, ami a világ minden táján működik, hogy mindenki egészséges és produktív életet élhessen” – írják, majd úgy fogalmaznak, hogy bár párként a továbbiakban már nem tudnak együttműködni, a közös munkát alapítványukban folytatják.

Bill Gates sokáig a világ leggazdagabb embere volt – most már csak a negyedik helyen áll –, vagyonát gyakorlatilag a Microsoftnak köszönheti, amit 2020 tavaszán hagyott ott végleg, hogy teljes egészében a jótékonykodásra koncentráljon.

A Forbes szerint Bill Gatesnek több mint 130 milliárd dolláros vagyona van. Hogy ezt mennyiben érinti a válás, azt egyelőre nem tudni.

Bill és Melinda Gates 2018 szeptemberében, New YorkbanFotó: LUDOVIC MARIN/AFP

1987-ben ismerkedtek meg, amikor Melinda Gates a Microsoftnál kezdett dolgozni. 1994-ben házasodtak össze, három gyerekük született, 2000-ben hozták létre a Bill és Melinda Gates alapítványt.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó