Bill Gates távozik a Microsoft igazgatótanácsából, hogy a jótékonykodásra fordíthassa az idejét

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Végképp kiszáll a Microsoftból a 65 éves alapító, Bill Gates, miután lemondott az igazgatótanácsi tagságáról is. A sokáig a világ leggazdagabb, most már a világ második leggazdagabb emberének tartott üzletember teljes egészében a jótékonykodásra akar koncentrálni - írja a BBC. 

Gates és a cég kapcsolatában ez a döntés nem hoz radikális változást. A cég vezérigazgatói posztjáról még 2000-ben, az elnöki pozícióról 2014-ben köszönt le, de mostanáig tagja maradt az igazgatótanácsnak.

Energiája jó részét már eddig is a feleségével, Melindával 2000-ben létrehozott alapítványnak szentelte. Közleménye szerint egészségügyi, fejlesztéspolitikai és oktatási programokkal, valamint a klímaváltozás elleni küzdelemmel akar foglalkozni. Legutóbb például azt jelentették be, hogy egyszerű otthoni koronavírus-teszt fejlesztését támogatják, és adott 100 millió dollárt a vírus elleni küzdelembe is. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér