"A hruscsovi szereposztást a szellemi utódok ma előválasztásként adják elő"

POLITIKA
2021 október 22., 18:03
comments 4

Kormánypárti politikusok pénteken mondott ünnepi beszédeiből válogattunk, az MTI beszámolói alapján.

Pótápi Árpád János a hruscsovi szereposztásról

photo_camera Fotó: Kiss Dániel/MTI/MTVA

"A baloldali kormány megismételte Kádár János árulását, a hatalmat választotta a nép ellenében"

- mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára Dombóváron felidézve forradalom 50. évfordulóján történteket. Potápi, aki a térség fideszes országgyűlési képviselője is, hozzátette: így kapcsolódnak 1956 bűnösei a 2006-os események felelőseihez, köztük Gyurcsány Ferenchez is. Felidézte, hogy Kádár János Hruscsovtól kapott megbízást a forradalom leverésére;

"a hruscsovi szereposztást a szellemi utódok ma előválasztásként adják elő"

- mondta. Kitért arra is, hogy a jövő évi választáson arról is dönteni kell, hogy "hogyan folytassuk".

"Arra biztatom önöket, hogy ne forduljunk vissza, haladjunk tovább a forradalmárok által megkezdett úton egy szabad Magyarországért, ahol nemzetünk boldogulása az első, és nem a birodalmi akarat. Ne engedjük vissza a hatalomba azokat, akiknek Magyarország nem számít"

- zárta beszédét az államtitkár.

Soltész Miklós a spájzról

photo_camera Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

1956 kommunistái ugyan jórészt meghaltak, de leszármazottjaik, szellemi, anyagi örököseik "itt élnek közöttünk"

- mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára pénteken a budapesti Bem téren. Soltész szerint ők azok, akik 15 évvel ezelőtt, a forradalom 50. évfordulóján "az ünnepet meggyalázták".


"Ők azok, akik sohasem kértek bocsánatot, sem a 65 évvel ezelőtti, sem a 15 évvel ezelőtti gyalázatért"

- jelentette ki. Hozzátette: a fiatalokon múlik, hogy a neomarxista eszmék semmiféle hangzatos ideológiában ne nyerjenek újra teret.

"A brüsszeliták már a spájzban vannak, ne engedjük, hogy szabadon garázdálkodjanak"

- zárta beszédét.

Varga Mihály az elnyomók oldalára állókról

1956 emlékezete máig a legaktuálisabb üzenetet képviseli számunkra, "a múlt visszatérni kívánó szereplői és a külső politikai irányítás szándéka ellen továbbra is küzdenünk kell"

- mondta Varga Mihály pénteken Budapesten, a Pesthidegkúti Polgári Körök Szövetségének Mansfeld Péter parkban tartott megemlékezésén. A pénzügyminiszter szerint

"azokra is emlékeztetnünk kell az új generációkat, akik 1956-ban az elnyomók oldalára álltak és meg kell akadályoznunk, hogy követőik újra visszatérjenek közénk".

Novák Katalin az újmarxista eszméről

photo_camera Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

"Az eltemetett kommunista téveszméket exhumálták, szivárványos ruhába öltöztették, és újfent éltetik. Egyenlőség helyett egyformaságot követelnek, elfogadás helyett elhallgatást, rend helyett anarchiát"

- mondta a családokért felelős tárca nélküli miniszter pénteken a Műegyetemen. Novák Katalin szerint az újmarxista eszme követői nem a Rákosi-címert vágnák ki a lobogóból, hanem a nemzeti színeket tüntetnék el körülötte. Hozzátette: Európára és a magyarok szabadságára nem a nemzeti szuverenitás jelent veszélyt, hanem a keresztény kultúráról, a nemzeti identitásról lemondás, az érték-, gyermek-, hit- és vallásmentes jövő.

Gulyás Gergely a jogállam veszélyeztetéséről

photo_camera Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

"Az ünnep elsődlegesen az előtt tiszteleg, hogy 1956-ban Magyarország polgárai az akkori legerősebb világbirodalommal is szembeszálltak a szabadságért. Ugyanakkor az ország történelmi szerencsétlensége, hogy a forradalom 40. és 50. évfordulóján is posztkommunista vezetők voltak hatalmon, akik vagy tevékenyen is részt vettek a forradalom vérbefojtásában vagy pedig később csatlakoztak ahhoz a párthoz, amely a forradalom vérbefojtására alapozta hatalmát"

- mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken a Magyar Nemzeti Múzeum előtt a 2006. október 23-i erőszakos rendőri fellépést korabeli fotókkal megidéző kerítéskiállítás megnyitóján. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a 2006-ban történtek miatt "ha Magyarországon a jogállam veszélyeztetéséről kell beszélni, akkor automatikusan a baloldalra, azon belül is különösen a Gyurcsány-féle baloldalra kell gondolni."

"A mostani baloldalnak kell választ adnia arra a kérdésre, hogy van-e aktuálpolitika a mostani emlékezésekben, hiszen 15 év során sem tudott megszabadulni azoktól, akik "tönkretették az országot és saját polgáraikra lövettek"

- mondta Gulyás Gergely.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.