2021 október 23., 14:41

Fekete-Győr András: Márki-Zaytól retteg a Fidesz

Libabőrös vagyok, mert történelmi momentum ez - kezdte a Momentum frissen leváltott elnöke. Fekete-Győr András arról beszélt, nem tud elképzelni méltóbb tiszteletadást az ötvenhatos hősöknek, mint hogy az ellenzék összefogott, hogy „lerázzuk magunkról az orbáni elnyomást, elbutítást és elüldözést”. 1956 olyan örökség, amit tovább kell vinni, jobbosok és balosok akkor is összefogtak, élükön a fiatalokkal - mondta.

Fekete-Győr András szerint az előválasztás főszereplői is a fiatalok voltak, akik kezükbe vették mindannyiunk sorsát. „Úgy döntöttetek, hogy Zuglóban Hadházy Ákossal, Újbudán Orosz Annával és Magyarországon Márki-Zay Péterrel akartok valódi változást” - mondta.

Márki-Zaytól retteg a Fidesz, mert olyan ember, aki felborítja a status quót, folytatta Fekete-Győr. Elég volt abból, hogy hataloméhes emberek vezetik Magyarországot, ahol semminek nincs soha következménye. Minden a szőnyeg alá söprődött - mondta. Abban bízik, az új politikai generáció mindig vállalni fogja döntései következményét és a politikai felelősséget.

Ha valódi változást szeretnénk, és nem azt, hogy minden az Orbán-klán kezében legyen, akkor új korszakot kell nyitni, és erre van remény. Soha nem volt akkora esély erre, mint most - mondta.

photo_camera Fotó: botost/444.hu