2021 október 23., 15:30

Márki-Zay: A Fideszbe belépni most olyan, mint 1989-ben belépni a munkásőrségbe

Márki-Zay Péter megemlítette, hogy végül Nagy Imre is a felkelők mellé állt, és ma is az a fő üzenet, hogy azt nézzük, ki áll velünk szemben, ne azt, hogy ki áll mellettünk.

2018-at felidézve arról beszélt, nem volt összefogás, lett is újabb Fidesz kétharmad. Ezt nem engedhetjük meg még egyszer, azt sem, hogy többségük legyen a választáson. Most megmutathatjuk, hogy mi vagyunk a többség - mondta.

Egy gigászi küzdelem ez, egy új alkotmányról, hatalomtól független igazságszolgáltasról, az európai ügyészségről. Olyan országban akarunk élni, ahol sajtószabadság van. Egy olyan országban, ahol digitális oktatás van, ahol az önkormányzatok szabadok, ahol a lakosok akarata fejeződik ki - fejtegette Márki-Zay.

Új választójogi törvényről beszélt, és arról, olyan országot szeretnének, ahol mindenki betekinthet az ügynökaktákba. Említette, hogy amint lehet, bevezetik az eurót, és az európai szövetségeseink és a NATO iránti lojalitás lesz a külügy új iránya.

Ki fogjuk adni Gruevszkit és a többi Fidesz által betelepített bűnöző migránst. De a kerítés azért marad - mondta.

Beszélt arról is, hogy hasztalan kínai vakcinával oltották be a magyar időseket, a lélegeztetőgép-vásárlásokról, és arról, hogy emiatt elszámoltatás lesz. És Magyarország végre szeretetország lesz - mondta. Ahol sem származás, sem bőrszín nem számít, és ahol mindenki szabadon vállalhatja szexuális orientációját. De legyünk óvatosak - mondta. Nemcsak mi küzdünk a szabadságunkért. Fel kell készülni a lejáratókampányokra a következő hónapokban, például a gyurcsányozásra.

Szerinte a Fideszbe belépni most olyan, mint 1989-ben belépni a Munkásőrségbe.

photo_camera Fotó: botost/444.hu