Vérátömlesztést kapott az éhségsztrájkoló Miheil Szakasvili

külföld
2021 október 23., 11:44

Vérátömlesztést kapott pénteken Miheil Szakasvili, a bebörtönzött georgiai (grúz) exelnök, aki éhségsztrájkba kezdett a fogságban. Az Interfax orosz hírügynökség Szakasvili saját orvosára hivatkozva azt közölte, hogy az exelnök állapota stabil.

Szakasvili fogva tartása ellen több ezer híve tiltakozott október 14-én Tbilisziben, Georgia (Grúzia) fővárosában.
photo_camera Szakasvili fogva tartása ellen több ezer híve tiltakozott október 14-én Tbilisziben, Georgia (Grúzia) fővárosában. Fotó: STRINGER/Sputnik via AFP

Szakasvilit, aki éveken át tartó száműzetésből tért haza októberben, hazaérkezése után egyből letartóztatták, mert 2018-ban, távollétében hat év börtönre ítélték.

Nikoloz Kipsidze, Szaakasvili orvosa szerint az exelnök vértesztjének eredményei voltak rosszak, ezért adtak neki transzfúziót. Az orvos úgy hiszi, hogy Szakasvilit most kórházba fogják szállítani, mert az állapota bármelyik pillanatban rosszabbodhat, és a börtönben nincsenek felkészülve a kezelésére.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.