35 millió forintos kormányzati támogatást kapott az ellenzéki összefogás szolnoki jelöltje, hogy rendbe tegye a panzióját

gazdaság
2021 november 03., 05:23
comments 16

Mostantól nem lehet olyat állítani, hogy a Miniszterelnöki Kabinetiroda felügyelete alá tartozó Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által szervezett Kisfaludy szálláshelyfejlesztési program forrásaiból csak a kormánynak kedves vállalkozók kapnak vissza nem térítendő állami támogatást. A szerencsés nyertesek 2021-es listáján ugyanis – amelyet itt lehet végigböngészni az MTÜ oldalán – felbukkant a Trojka-Szolnok Kereskedelmi Kft.: a cég 35 millió forintot kapott szálláshely-fejlesztésre.

A Trojka-Szolnok többségi tulajdonosa Sziráki Pál, aki a Jász-Nagykun-Szolnok megyei első választókerületben nagy fölénnyel nyerte szeptember végén az ellenzéki előválasztást. Sziráki 4092 szavazatot kapott, míg a második Tóth Áronnak (LMP) be kellett érnie 1175-tel. A politikus elvileg függetlenként indult az előválasztáson, de a DK, a Jobbik, a Liberálisok és a Mindenki Magyarországa Mozgalom is beállt mögé.

A 35 millió forint vissza nem térítendő állami támogatás nem pályázati pénz – az MTÜ-nél idén olyan nincs –, hanem úgynevezett egyedi döntés alapján kiosztott támogatás. Tehát Sziráki Pál cégének egyedileg kellett kérelmeznie a támogatást, az MTÜ pedig ismeretlen kritériumok alapján odaítélte neki a 35 millió forintot.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.