60 milliárd forintba is fájhat a Molnak a hatósági benzinár

gazdaság
2021 november 11., 17:13
comments 7

Eléggé fájni fog a Molnak az Orbán-kormány intézkedése, mely szerint 480 forintban maximálják a 95-ös benzin árát november 15-től három hónapig. Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője ugyanis az MTI-nek úgy számolt, hogy ennek a kormányzati bejelentésnek a Molra gyakorolt negatív hatása az olajár függvényében 120-180 millió dollár között alakul. Ez akár 40-60 milliárd forint is lehet.

A Mol árfolyama 128 forinttal, 4,78 százalékkal 2550 forintra csökkent a Budapesti Értéktőzsdén, 8,3 milliárd forintos forgalomban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt