Origo: Tavasz van

Média
2021 november 12., 16:00
comments 3

Tavasz van. Ez majdnem hivatalos.

Éppen egy terjedelmes, két részre osztott Oszvald Marika-nagyinterjú a vezető anyag ugyanis az Origón. Maga a beszélgetés klasszikus színészinterjú, családi háttérrel, anekdotákkal és sztorikkal.

A kezdete ugyanakkor némileg váratlan. A nyitó kérdés még nem az, hiszen így hangzik:

Tavaly, a járvány miatt bevezetett első korlátozások idején is megszólalt egy interjúban. Elmondta: átérzi a helyzetet, de legalább jut ideje mindenre, amire a napi „hajtás" idején kevesebb akadt. Az önt jellemző megnyugtató derűvel nyilatkozott. Derűje töretlen?

A válasz azonban elgondolkodtató:

"Igen, és továbbra is el tudom foglalni magam. Mindig akad munka a házban és a ház körül. Tegnap például leszedtem a függönyöket, amelyeket kimostam, kivasaltam, majd a bútorokat is megtisztítottam. Tavasz van, kezdhetek kertészkedni is, elsőként palántázni fogok. Persze gyakran főzőcskézek is. Mindemellett online próbálok, szöveget tanulok."

A másik kérdés-válasz is idén tavaszi tematikájú:

"Szubrettre nem hat mások depressziója?

Nyilván senkinek sem jó ez az állapot, amely azért lassan oldódik. A környezetemben is vannak, akiket súlyosan érintett a vírus, szívből drukkolok nekik. Nekem annyival könnyebb a helyzetem, hogy már nyugdíjas vagyok, s nincs bennem erős késztetés a színpad felé. Ugyanakkor túlvagyok az oltáson is."

Ezen a ponton jöttem egyébként rá, hogy a cikk URL-jében március végi dátum, a 20210330 szerepel.

Bár a dolog igencsak rejtélyes, egy biztos: az Origo hűséges olvasóinak most tavasz van, és kész. Könnyű lenne rámondani, hogy tök jó nekik, de a nem Origo-hívőknek jutó késő ősz se kutya, hiszen ilyenkor indul a nagysüllők szezonja, úgyhogy állapodjunk meg egy 1:1-es döntetlenben.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt