Szivárványos sisakban versenyzett Katarban Lewis Hamilton

ÉLET
2021 november 20., 16:18
comments 1

Szivárványmintás sisakban versenyzett Lewis Hamilton a Forma1-es világbajnokság katari futamának időmérő edzésein. A hétszeres, egyben regnáló világbajnok a szabadedzés után képeket is posztolt sisakjáról a Twitteren, kommentárként annyit fűzve hozzájuk, hogy "Mellettetek állunk" (We stand together).

link Forrás

Hamilton lépése azonnal pozitív visszhangot kapott az LGBT-közösségben, írja a Guardian. Richard Morris brit autóversenyző, a Racing Pride jogvédő csoport alapítója például azt nyilatkozta, hogy Hamilton cselekedete "jól példázza, hogy a sport milyen platformot teremthet a befogadás értékeinek közvetítésére a világban".

Hamilton Katarban nem csupán az LGBT-közösség jogaiért, hanem általában az emberi jogokért is kiállt. Csütörtökön azt nyilatkozta, hogy emberi jogi kérdésekben Katar "az egyik legrosszabb a világnak ezen a részén".

Lewis Hamilton az időmérőn aratott győzelmét ünnepli szivárványszínű sisakjában a Forma1 világbajnokság katari futamán.
photo_camera Lewis Hamilton az időmérőn aratott győzelmét ünnepli szivárványszínű sisakjában a Forma1 világbajnokság katari futamán. Fotó: ANDREJ ISAKOVIC/AFP

A Guardian beszámolója szerint Katart több aktivista csoport is bírálja a nőkkel és az LGBT-közösséggel szembeni diszkriminatív lépések miatt.

Hamilton a szivárványos sisakjában versenyezve szombaton meg is nyerte a katari futam időmérőjét, így az első rajthelyről indulhat a vasárnapi versenyen. A második pozícióból legnagyobb riválisa, a világbajnoki pontversenyt pillanatnyilag Hamilton előtt 14 ponttal vezető holland Max Verstappen indulhat. (Via The Guardian, MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.