A dunaföldvári Pannonia Bio kötelezővé teszi az oltást, de bónuszt is ad érte

járvány
2021 november 21., 17:28
comments 8

„A védőoltás az egyetlen eszköz, amellyel biztonságban tudhatjuk egymást és a munkahelyünket” - írta a Portfolióhoz eljuttatott céges belső levélben a dunaföldvári Pannonia Bio nevű bioüzemanyag-gyár vezérigazgatója, Pavel Kudriavtcev. A cég vezetése már teljesen átoltott, de a dolgozók átoltottságát alacsonynak ítélték, ezért elrendelték a kötelező oltást a vállalatnál. Az oltást bónuszokkal is igyekeznek vonzóbbá tenni.

Nettó 175 ezer forint bónuszt fizet a cég az első vakcinadózis után, és még nettó 175 ezer forint bónuszt fizetnek a második adag oltásért, amelyet az első oltás utáni előírt időn belül adnak be. Azok, akik már korábban felvették a két oltást, nettó 360 ezer forintos bónuszt kaphatnak a harmadik, emlékeztető oltás felvételéért. Ez abban az esetben is jár, ha valaki már korábban megkapta azt, vagy január elsejéig veszi fel a harmadik dózist és azoknak is, akik ezt követően, az előírt legrövidebb időn belül veszik fel a harmadik adagot.

A céges belső levél szerint a maximálisan elérhető bónusz összege nettó 360 ezer forint, a pénzt az oltási igazolás bemutatása után utalják.

Akik január elsejéig nem veszik fel az oltást, azokat fizetés nélküli szabadságra küldik. A rendelkezések alól mentesülnek, akik egészségügyi papírral igazolják, hogy az oltást különböző egészségügyi okokból kifolyólag nem vehetik fel. (Portfolió)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.