Újra negatív rekordot döntött a forint árfolyama

gazdaság
2021 november 23., 07:07
comments 3

A hétfői esés után kedden is folytatódik a forint mélyrepülése, és nyitás után nem sokkal újabb történelmi mélypontot, 370,39 forintos szintet ért el az euró árfolyama.

Ahogy a török líra zuhanásáról szóló kedd reggeli cikkünkben is írtuk, a belföldi tényezők mellett nemzetközi folyamatok is a feltörekvő devizák árfolyamai ellen hatnak. A dollár erősödése mellett számíthat az is a Portfólió összesítése szerint, hogy az elmúlt hetekben Kelet-Közép-Európa kiemelt célpontja lett a befektetőknek a magas infláció és a rossz járványadatok miatt. Számíthat az is, hogy a magyar kormány egyre komolyabb vitákat vív az Európai Bizottsággal, és fennáll az esélye annak, hogy hónapokig nem fog uniós forrás érkezni az országba.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt