Újra negatív rekordot döntött a forint árfolyama

gazdaság
2021 november 23., 07:07
comments 3

A hétfői esés után kedden is folytatódik a forint mélyrepülése, és nyitás után nem sokkal újabb történelmi mélypontot, 370,39 forintos szintet ért el az euró árfolyama.

Ahogy a török líra zuhanásáról szóló kedd reggeli cikkünkben is írtuk, a belföldi tényezők mellett nemzetközi folyamatok is a feltörekvő devizák árfolyamai ellen hatnak. A dollár erősödése mellett számíthat az is a Portfólió összesítése szerint, hogy az elmúlt hetekben Kelet-Közép-Európa kiemelt célpontja lett a befektetőknek a magas infláció és a rossz járványadatok miatt. Számíthat az is, hogy a magyar kormány egyre komolyabb vitákat vív az Európai Bizottsággal, és fennáll az esélye annak, hogy hónapokig nem fog uniós forrás érkezni az országba.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.