Csányi Sándor találkozott Márki-Zay Péterrel

POLITIKA
2021 november 26., 07:09
comments 9
photo_camera Csányi Sándor Fotó: Mohai Balázs/MTI/MTVA

Szerdán Csányi Sándorral tárgyalt Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje. Elmondása szerint a találkozót az OTP elnöke kezdeményezte, aki szerinte arra volt kíváncsi, mi a terve a következő kormánynak a bankszektorral, a tranzakciós illetékkel, a különadókkal.

Márki-Zay az ATV-ben azt mondta, az egyszerűsítés és a digitalizáció terén tett ígéreteket, beszéltek például a közjegyzői díjak csökkentéséről. Szó volt az ellenzék által szükségesnek tartott bérlakásépítési programról is.

Téma volt Hernádi Zsolt MOL-vezér is, akiről Márki-Zay korábban azt mondta, kiadná a horvát hatóságoknak.Márki-Zay szerint ő általánosságban beszélt arról, hogy együttműködne Horvátországgal, és ha jogos a kiadatási kérelem, akkor teljesítené. De ez nem a választási program része, szemben Nikola Grueveszki volt macedón miniszterelnök kiadatásával. (A balkaninsight.com-on megjelent cikk szerint Márki-Zay egyértelműen igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy kiadná-e Hernádit.)

A miniszterelnök-jelölt szerint a találkozó nem jelenti azt, hogy Csányi támogatná őt, ilyesmiről nem volt szó. A bankelnökről azt mondta, nincs kiszolgáltatva a Fidesznek, de „ha Orbán Viktor szemet vet Csányi Sándor valamelyik tulajdonára, könnyen lehet, hogy közöttük is lesz még konfliktus”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.