Erős földrengés volt Peruban

külföld
2021 november 28., 17:40
comments 1

Hét és feles erősségű földrengés rázta meg vasárnap a Peru északi részén fekvő Amazonas megyét, ketten megsérültek, több épület összedőlt, hetvenöten maradtak fedél nélkül. Halottakról nem érkeztek jelentések. A földrengést az ország középső részén fekvő fővárosban, Limában, és a szomszédos Ecuador déli részén is érezni lehetett.

link Forrás

A Perui Geofizikai Intézet (IGP) földrengéskutató központja szerint a rengés fészke 131 kilométerre a földfelszín alatt, az epicentruma pedig Condorcanqui tartomány székhelyétől, Santa María de Nievától 98 kilométerre volt. Az amerikai szökőár előrejelző hivatal nem adott ki cunamiriadót a földmozgás után.

A csendes-óceáni tűzgyűrűn fekvő Peruban évente legalább négyszáz lakosság által is érzékelhető földmozgás történik. 2007. augusztus 15-én egy 7,9-es erősségű földrengés, amelynek az epicentruma az ország középső partvidékén volt, a Limától délre fekvő Pisco kikötőjét rázta meg, és 595 emberéletet követelt. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.