Erős decemberi turizmusra számít a kormány, pedig már Mészáros Lőrinc szállodáit is megérintette a negyedik hullám

járvány
2021 december 01., 12:20

Ausztriában és Szlovákiában jelenleg zárva vannak a szállodák, Csehországban pedig csak a védettek vehetnek ki szobát a koronavírus-járvány negyedik hulláma miatt meghozott védekezési szabályoknak megfelelően, Magyarországon viszont gyakorlatilag nincsenek korlátozások. A hazai szállodáknak nem kötelező védettségi igazolványt kérniük, így oltott és oltatlan is vígan együtt pihenhet, még maszkot sem kell hordaniuk a vendégeknek, kizárólag a dolgozóknak. Egyes szállodák persze dönthetnek úgy, hogy védettségi igazolványt kérnek - például az Aquaworld Resort Budapest -, de ez nagyon ritka. A legtöbb szállás csak azt ígéri, hogy nagyon odafigyelnek a higiéniára, és ajánlják a maszkviselést.

Tavaly ilyenkor már rég zárva voltak a hazai szállodák, 2020-ban november 9-én kellett elbúcsúzniuk a vendégektől. Pedig a vírushelyzet a legfontosabb számok alapján nem sokban különbözött a mostanitól. Bár jelenleg már van 5,8 millió ember, aki legalább két oltással rendelkezik, a november 30-i adatok szerint mégis 6390 az új fertőzött, elhunyt 195 beteg, és 7596 koronavírusos beteget ápolnak kórházban. Tavaly november 30-án 5595 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma, elhunyt 151 beteg, és 7734 koronavírusos beteget ápoltak kórházban.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.