A Gucci-ház: árulás és gyilkosság, sok humorral elmesélve

FILM
2021 december 02., 19:48
comments 2

A közelmúltból nem rémlik olyan film, ami megosztóbb lenne A Gucci-háznál. Az egyik oldal lelkesen rajongja, különösen Lady Gaga alakítását és az elképesztő látványvilágot, a másik pedig gyűlöli. Utóbbiak jó része azt kritizálja, hogy sok minden nem úgy történt és egy csomó ember nem olyan volt, mint ahogyan Ridley Scott bemutatja őket. A Gucci család örökösei perrel fenyegetőznek, a filmben is megjelenített Tom Ford pedig azzal kezdte a véleménycikkét, hogy „nemrég túléltem a film 2 óra 37 perces vetítését”.

A kritikák egy részének helyt kell adnom, például az „igaz történet alapján” kifejezésből ez esetben az „alapján” a leghangsúlyosabb. Azt is elhiszem, hogy ha valaki olvasta a családról szóló könyvek bármelyikét, akkor hiányérzete marad. Mégis a kisebbségi véleményt képviselem, mert őszintén jól szórakoztam A Gucci-házon. Nem filmtörténeti mérföldkő, de még a hossza ellenére is képes lennék újra megnézni.

link Forrás

A film végig a szatíra határán egyensúlyoz. Az a gyanúm, hogy nem volt szándékos, mert Ridley Scott életművéből ez nem következik egyértelműen - de a végeredmény szempontjából mindegy. Az egyébként meglehetősen komor sztorit, amiben árulástól megcsaláson át gyilkosságig van minden, Scott képes volt annyi könnyedséggel és humorral ellensúlyozni, hogy nem úgy jön ki róla a néző, mintha fejbe verték volna. Persze azon lehet vitatkozni, hogy ez a még élő figurák szempontjából etikus-e, de a showbusinessben azért ennél csúnyább dolgok is történtek már.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.