Lady Gaga kilenc hónapig civilben is csak olasz akcentussal volt hajlandó beszélni a Gucci-film főszerepe miatt

bulvár
2021 november 03., 14:58
comments 1

Hamarosan a mozikba kerül a Ridley Scott által rendezett A Gucci-ház című film, melynek Lady Gaga az egyik főszereplője. A színész-énekesnő állítása szerint olyannyira belebújt Patrizia Reggiani, Maurizio Gucci feleségének bőrébe, hogy másfél évig úgy élt, mintha ő lenne Reggiani.

„Három éve kezdtem el dolgozni a filmen, és teljesen őszinte leszek: másfél évig én voltam ő. Ebből kilenc hónapig akcentussal beszéltem. Kamerán kívül is. Sosem estem ki a szerepből” - mondta el a Vogue interjújában Gaga.

A forgatás vége felé már „pszichológiai nehézségei” is támadtak, sőt a családtagjaival való kapcsolata is megsínylette az elhivatottságát.

Lady Gaga a forgatáson Milánóban, 2021 márciusában.
photo_camera Lady Gaga a forgatáson Milánóban, 2021 márciusában. Fotó: MAIRO CINQUETTI/NurPhoto via AFP

Az akcentusról, ami leginkább a kapucsínó-pizza-prégó vonalat idézi és gyorsan nevetség tárgyává vált, amikor kijött a film első előzetese, Lady Gaga azt mondta: egy vignolai dialektussal kezdte (ott született Reggiani), majd átalakította a firenzei és milánói felső tízezer beszédstílusának megfelelően. „Hallani fogjátok a filmben, hogy mindig egy kicsit máshogy beszélek, attól függően, hogy kihez szólok” - mondja. Azt is állítja a sztár, hogy szőke hajjal „majdnem lehetetlennek” érezte az azonosulást, ezért amilyen gyorsan lehetett, barnára festette a haját. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Scott minden színésztől olasz akcentust kért.

Gaga állítása szerint egyfajta „újságírói lelkület” vezette a szerep megformálásakor, aminek némileg mintha ellentmondana, hogy nem akart sem beszélni, sem találkozni Reggianival, pedig a nő ma is él. „Nem akartam, hogy bárki is megmondja nekem, ki volt Patrizia Gucci. Még maga Patrizia Gucci sem” - nyilatkozta a Vogue-nak. A színésznő minden fellelhető újságcikket elolvasott, és archív felvételeket is nézett Reggianiról, de róla szóló könyveket például már nem olvasott el. A nő a hírek szerint egyébként nehezményezte Gaga döntését.

link Forrás

Reggianit 1998-ban elítélték és 18 évet ült börtönben, amiért fizetett egy bérgyilkosnak, hogy ölje meg a férjét. Ezt a sztorit dolgozta most fel Ridley Scott. (Vogue UK via Jezebel)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.