Négy nőt támadott meg kevesebb mint egy órán belül

bűnügy
2021 december 09., 07:41
comments 6

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. Kerületi Rendőrkapitánysága súlyos testi sértés bűntett kísérlete miatt folytat eljárást egy szigetszentmiklósi férfival szemben, aki 2021. november 13-án egymás után négy embert ütött meg egy kőbányai üzletközpontban és Zuglóban a nyílt utcán.

A férfi aznap délután a Mogyoródi úton akadt össze az egyik áldozatával, akit először fejen ütött, majd miután a földre lökte, belerúgott. Végül se szó, se beszéd, továbbállt. A kerületi rendőrök akkor fél órán belül elfogták a 31 éves K. Zoltánt és gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi akkor tagadta, hogy bárkit is megvert volna.

Az eljárás során felmerült a gyanú, hogy három korábbi hasonló jellegű bűncselekmény is ehhez a támadóhoz köthető. K. Zoltán ezután elérhetetlenné vált a nyomozó hatóság számára, ezért 2021. november 26-án elfogatóparancsot adtak ki ellene.

Az új adatok szerint a férfi szintén november 13-án délután

egy X. kerületi bevásárlóközpont egyik elektronikai üzletében lépett egy nő mögé, akit olyan erővel ütött fejbe, hogy a nő a földre zuhant, ő pedig egyszerűen kisétált az üzletből.

Az erőszakos férfi ezután egy cipőbolthoz ment, ahol egy vele szembejövő másik nőt ütött arcon szó nélkül, aki szintén a padlóra esett. A támadó innen is továbbállt, hogy egy újabb nőt üssön tarkón egy ruházati kereskedésnél, majd elhagyta a bevásárlóközpontot.

A nyomozás során mind a négy sértett arról számolt be, hogy támadójuk szó nélkül ütötte őket, a tettlegességnek semmilyen előzménye nem volt.

A körözött férfit 2021. december 2-án reggel ugyanazon bevásárlóközpont előtt fogták el, ahol három héttel korábban a támadások történtek.

A már korábban gyanúsított férfit ezt követően a XIV. Kerületi Rendőrkapitányságra állították elő, ahol négyrendbeli súlyos testi sértés bűntett kísérletének gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, melyet a bíróság elrendelt. K. Zoltán a bűncselekmények elkövetését tagadta, elmondása szerint nem volt soha az erőszak híve.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.