Orbánt és Márki-Zayt is beválasztották a legfontosabb európai politikusok közé a Politicón

POLITIKA
2021 december 09., 07:12
comments 1

A Politico összeállította az éves listát, melyen Európa szerintük legbefolyásosabb politikusai szerepelnek, különböző szempontok alapján csoportosítva.

Idén bekerült Márki-Zay Péter is, és akárcsak Orbán Viktor, ő is az ötödik helyet szerezte meg. Csak éppen ő álmodozó kategóriában, míg a miniszterelnök a rendbontók között szerepel. A rendbontók listájának élén egyébként Donald Tusk, az Európai Néppárt (EPP) elnöke áll, az álmodozók között pedig Anne Hidalgo, Párizs polgármestere az első.

A tenni vágyók listáját Olaf Scholz vezeti, aki Angela Merkeltől vette át a kancellári címet. Őt követi Emmanuel Macron francia kormányfő és Christine Lagarde, az Európai Központi Bank elnöke.

Európa legbefolyásosabb emberének Olaszország miniszterelnökét, a technokrata Mario Draghit választották.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.