Összeomlott az Amazon egyik raktára Illinoisban

2021 december 11., szombat 15:39
5

Összeomlott az Amazon egyik raktára az illinois-i Edwardsville-ben, St. Louis közelében, jelentette több hírügynökség és amerikai újság. A helyi katasztrófavédelem "tömeges veszteségekkel járó incidensként" jellemezte a történteket. A hatóságok biztosak benne, hogy sok az áldozat, de egyelőre még nem közöltek részletes adatokat, és most elsősorban az áldozatok rokonainak kiértesítésén, illetve a romok alatt rekedt túlélők kimentésén dolgoztak. Annyit azért közöltek, hogy az amúgy 2200 embert foglalkoztató raktárban a tragédia idején "nem százak" dolgoztak.

Mentőalakulatok az Amazon edwardsville-i raktáránál Illinois államban. A raktár az USA középső vidékein péntek este végigsöprő viharban omlott össze. Fotó: MICHAEL THOMAS/Getty Images via AFP

A raktárépület ugyanabban az Egyesült Államok középső vidékén végigsöpró viharban omlott össze, amelynek Kentucky államban a helyi kormányzó szerint akár száz halálos áldozata is lehetett. A viharzóna frontjában rengeteg tornádó keletkezett, ezek egyike lerombolt egy gyertyagyárat Mayfield városában, ahol a környéken élők kerestek menedéket a tornádók elől. Csak ott több tucatnyian veszíthették életüket.

A tragédia idején száznál is többen lehettek a mayfieldi gyertyagyárban, Andy Beshar Kentucky kormányzó félelmei szerint közülük több tucatnyian is életüket veszthették. (Via Reuters, BBC, The New York Times)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt