A Publicus felmérésében az emberek 22 százaléka mondta, hogy a Fidesz állhat Gattyán György politikai ambíciói mögött

POLITIKA
2021 december 13., 8:59
comments 10

A véleménykutató felmérése szerint sikeres volt az üzletember médiás nyomulása: a megkérdezettek többségéhez, 59 százalékához eljutott a hír, hogy fontolgatja, hogy politikai pályára lép.

A Publicus Intézet reprezentatív felmérése szerint - melyet a Népszava felkérésére készítettek - 45 százalék gondolja, hogy Gattyán tulajdonképpen csak bohóckodik, egész pontosan azt, hogy ez csak „egy gazdag ember hóbortja”, és csupán 9 százalékuk gondolja, hogy a szándék komoly.

A válaszadók csupán 5 százaléka véli úgy, hogy az egész Gattyán György saját ötlete volt, és a szándékai őszinték. 22 százalék mondta, hogy „ilyen vagy olyan módon, de a Fidesz van mögötte, és zavarkeltés a célja”. (A gyanakodás főleg az ellenzékkel szimpatizáló válaszadókra volt jellemző). 25 százalék nem a Fideszt, hanem valami más okot sejt a háttérben.

A kérdésre, hogy szavazna-e rá, az összes válaszadó 1 százaléka válaszolt igennel, 3 százalék pedig „inkább igen”-nel. 56 százalék elképzelhetetlennek tartja, hogy Gattyán pártjára vagy mozgalmára szavazzon, 5 százalék pedig inkább nem szavazna rá.

Vasárnap a Forbeson jelent meg interjú Gattyánnal, hétfőn pedig az Index közölt egy másik beszélgetést vele „Engem nem tudnak mivel zsarolni vagy lefizetni” címmel.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt