Karácsony szerint a rendőrök olyan dokumentumokat kerestek a Városházán, amik a hivatalos oldalon is elérhetők

POLITIKA
2021 december 13., 14:55
comments 16

Közös sajtótájékoztatót tartott Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter, miután hétfőn reggel a rendőrség több helyszínen is házkutatást tartott a Városháza-ügy miatt. A Telex beszámolója szerint a főpolgármester úgy értékelte a fejleményt, hogy a rendőrök olyan dokumentumokat kerestek, amiket a Budapest.hu oldalon is megtalálnak, mert ezek mind nyilvánosak. Megjegyezte azt is, hogy a nyomozók nagyjából azzal egy időben érkeztek, hogy az áramvonalasított Indexen megjelent a házkutatásról szóló cikk.

Karácsony nagyon erős határátlépésnek nevezte a Fidesz részéről, hogy a rendőrséget is bevonták a Városháza-ügybe. A főpolgármester szerint ezzel a „kreált üggyel” próbálják elterelni a figyelmet a saját korrupciós ügyeikről. Úgy látja, a nyomozás is kamu vádak alapján indult.

A sajtótájékoztatón kiderült, hogy a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. Attila úti székháza mellett a főjegyzőnél és Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettesnél tartottak házkutatást, és számítógépes adathordozókat is megnéztek. Azt mondta, hogy a kiszivárgott hangfelvételeken fideszes kötődésű emberek beszélgetnek, és tesznek különböző állításokat arról, hogy valaki korrupt.

Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt pedig arra gyanakszik, hogy azért éppen Emmanuel Macron látogatásának napján mentek ki a nyomozók a Városházára, mert nemzetközi botrányt akartak kelteni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt