Karácsony szerint a rendőrök olyan dokumentumokat kerestek a Városházán, amik a hivatalos oldalon is elérhetők

POLITIKA
2021 december 13., 14:55

Közös sajtótájékoztatót tartott Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter, miután hétfőn reggel a rendőrség több helyszínen is házkutatást tartott a Városháza-ügy miatt. A Telex beszámolója szerint a főpolgármester úgy értékelte a fejleményt, hogy a rendőrök olyan dokumentumokat kerestek, amiket a Budapest.hu oldalon is megtalálnak, mert ezek mind nyilvánosak. Megjegyezte azt is, hogy a nyomozók nagyjából azzal egy időben érkeztek, hogy az áramvonalasított Indexen megjelent a házkutatásról szóló cikk.

Karácsony nagyon erős határátlépésnek nevezte a Fidesz részéről, hogy a rendőrséget is bevonták a Városháza-ügybe. A főpolgármester szerint ezzel a „kreált üggyel” próbálják elterelni a figyelmet a saját korrupciós ügyeikről. Úgy látja, a nyomozás is kamu vádak alapján indult.

A sajtótájékoztatón kiderült, hogy a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. Attila úti székháza mellett a főjegyzőnél és Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettesnél tartottak házkutatást, és számítógépes adathordozókat is megnéztek. Azt mondta, hogy a kiszivárgott hangfelvételeken fideszes kötődésű emberek beszélgetnek, és tesznek különböző állításokat arról, hogy valaki korrupt.

Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt pedig arra gyanakszik, hogy azért éppen Emmanuel Macron látogatásának napján mentek ki a nyomozók a Városházára, mert nemzetközi botrányt akartak kelteni.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.