10 éve nem látott megszorítás lett az orbáni válságkezelés vége

Lezárt tartalom a Kör tagjainak gazdaság
2021 december 14., 10:55
comments 37

Még a december eleji kormányzati megszólalásokból sem lehetett arra számítani, hogy december 10-én a Pénzügyminisztérium váratlanul megszorításokat jelent be:

A kormány úgy döntött, hogy egyes beruházásokat később valósít meg, ezzel jelentősen, összesen 350 milliárd forinttal növeli Magyarország idei évi pénzügyi tartalékait az államadósság csökkentése mellett.

Magyarul: 350 milliárd forintos megszorító csomagot fogadtak el, bár a megszorítás helyett a „pénzügyi tartalék növelése” kifejezést használták. Szinte minden minisztériumot érint a megszorítás, de főleg az Innovációs és Technológiai Minisztériumot és az Emberi Erőforrások Minisztériumát. Ez a 350 milliárd forintos csomag merőben új dolog az Orbán-kormánytól, hiszen az eddigi kormányzati megszólalásokból nem lehetett tudni, hogy kiadáscsökkentésre készülne a kabinet.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.