Elnézést kért a bank, amelyik tanároknak szervezett földön csúszós, pénztömködős viadalt

külföld
2021 december 14., 9:02
comments 3

Elnézést kért a hokicsapat és a bank, amelyik a hétvégén az amerikai Dél-Dakota államban szervezett tanárok számára pénzgyűjtő akciót, ami úgy nézett ki, hogy a kiválasztott tanároknak a stadion közepén, a földön csúszva kellett öt perc alatt minél több egydolláros bankjegyet a ruhájuk alá tömniük, írja a BBC.

Az eseményről készült videókat világszerte rengetegen megosztották hétfőn, és a jelenetek hatalmas felháborodást váltottak ki. Ennek hatására a helyi hokicsapat, a Sioux Falls Stampede és a jelzálogbank, a CU Mortgage Direct közös közleményt adott ki, melyben azt írták, hogy az eredeti céljuk ugyan az volt, hogy egy pozitív, szórakoztató élményt biztosítsanak a tanároknak, de már értik, hogy mások ezt miért tartják lealacsonyítónak és sértőnek a tanárokkal szemben, ezért nagyon sajnálják a történteket.

Elmondták azt is, hogy összesen 31 tanár jelentkezett a lehetőségre, és közülük véletlenszerűen választottak ki tízet, aki jégre léphetett. Közölték azt is, hogy mind a tíz tanár legalább 500 dollárt kapott a versenyen, és most mindegyikük kap még további 500 dollárt. Ennyit kap az a 21 tanár is, aki jelentkezett, de nem válogatták be őket.

A tanárok a helyi lapnak arról beszéltek, hogy a pénzt oktatási eszközökre, például az online oktatáshoz szükséges technikai eszközökre költenék. Dél-Dakotában a tanárok éves átlagfizetése 49 ezer dollár, ez országszerte a legalacsonyabb érték. Eközben azonban sok iskolában elvárják a tanároktól, hogy saját pénzükből vásároljanak oktatási eszközöket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt