A földön csúszva, a stadion közepén kellett pénzt gyűjteniük az alulfizetett tanároknak Dél-Dakotában

RÓMA VÉGNAPJAI
2021 december 13., 9:07
comments 4

Egy jelzálog-hitelező cég, a CU Mortgage Direct a hétvégén látványos showműsorral mutatta be a dél-dakotai Sioux Falls városában, hogyan képzeli el a jótékonykodást, és mit gondol a társadalmi felelősségvállalásról. Tíz helyi tanár úgy szerezhetett pénzt szombat este a diákjainak a Teperj a lóvéért nevű játékban, hogy végig kellett rohanniuk egy nézőkkel teli hokistadionon, aminek a közepén egy szőnyegre borulva annyi bankjegyet kellett a pólójuk alá gyömöszölniük a kiszórt 5000 dollárból, amennyit csak tudtak.

Az Insider korábbi cikke szerint az egész Egyesült Államokban a dél-dakotai tanárok fizetése az egyik legalacsonyabb. De még így is gyakran előfordul, hogy a saját fizetésükből kell eszközöket venniük a tanításhoz, ami miatt már korábban is indítottak gyűjtést. A CU Mortgage Direct marketingese, Ryan Knudson a helyi lapnak arról beszélt, hogy éppen azért jutott eszükbe ez a „fantasztikus csoportos esemény”, mert ezek a tanárok mindent megérdemelnek azok után, amiken az elmúlt években mentek keresztül.

A megalázó játékban résztvevő tanárok azt mondták, a pénzből kényelmesebb székeket vagy kamerákat vesznek, amikkel fel tudják venni az online óráikat. De volt olyan tanár is, aki az e-sportoló diákjainak vett újabb eszközöket. A legtöbb pénzt begyűrő tanár egyébként 616 dollárt vihetett haza.

Az eseményről megjelent videók alapján többen megalázónak találták a helyzetet, amibe az alulfizetett tanárok kényszerültek, de volt, aki szerint olyan volt, mintha kenyérhéjakat dobtak volna a koldusok elé. A CNN egyik riportere pedig a Squid Game-hez hasonlította. (Insider)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt