Egyelőre nem vásárolja vissza a kormány a budapesti repteret

gazdaság
2021 december 15., 14:30
comments 2

A budapesti reptér részvényesei abban egyeztek meg, hogy leállítják az úgynevezett due diligence procedúrát, vagyis az átvilágítást, és tovább folytatják a párbeszédet a magyar kormánnyal – ezt a ferihegyi repülőteret üzemeltető cég, a Budapest Airport Zrt. többségi tulajdonosa nyilatkozta a VG érdeklődésére. Az AviAlliance GmbH kommunikációs vezetője, Anne Langensiepen azt is hangsúlyozta a lapnak, hogy a társaság hosszú távon elkötelezett befektető, amelynek a Budapest Airport, illetve a régió tartós fejlesztése áll az érdekében.

Az átvilágítás leállítása annak a következménye lehet a hvg.hu cikke szerint, hogy Orbán Viktor hétfőn a V4-országok vezetőivel és Emmanuel Macron francia elnökkel tartott sajtótájékoztatóján arról beszélt a Bloomberg érdeklődésére, hogy a reptér visszavásárlását a választások előtt semmiképpen nem észszerű nyélbe ütni tekintettel az inflációra és a nemzetközi pénzügyi helyzet bizonytalanságára. "Megvárjuk a választásokat, és majd utána döntünk erről" – mondta a kormányfő a hvg.hu szerint.

Október közepén gyakorlatilag kész tényként beszélt Orbán Viktor a repülőtér visszavásárlásáról. "A magyar kormánynak az a szándéka, hogy a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret visszavásárolja, és ez bármelyik pillanatban megtörténhet" - mondta például október 18-án a miniszterelnök a közmédiának. A kormányfő akkor közölte: az a helyes, hogyha az egyetlen igazán komoly nagy nemzetközi repterünk magyar kézben van, ezért helyes is visszavásárolni, és a gazdaság elég erős ahhoz, hogy ezt meg is tudjuk tenni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.