Nyilvánosságra kell hozni az András herceg és vádlója közti peren kívüli megállapodás szövegét

bűnügy
2021 december 15., 06:49
comments 2

Loretta Preska amerikai bíró egy kedden kiadott végzésében azt mondta, nyilvánosságra kell hozni annak a titkos, 2008-ban kötött peren kívüli megállapodásnak a szövegét, amely András yorki herceget védi vádlójával szemben. Virginia Giuffre 17 éves volt, amikor állítása szerint András herceg szexuálisan bántalmazta.

András herceget augusztusban perelte be Virginia Giuffre, ő egyike volt azoknak, akik Jeffrey Epsteint is feljelentették. Azt állítja, András herceg Londonban és New Yorkban is megerőszakolta 2001-ben, amikor 17 éves volt. A herceg 2019-ben egy interjúban azt mondta Giuffre állításairól, hogy soha nem történt ilyesmi, arra sem emlékszik, hogy találkozott volna a nővel.

Loretta Preska bíró szerint a kérdéses dokumentumot legkésőbb december 22-én vagy azelőtt nyilvánosságra kell hozni András herceg ügyének részeként. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.