135 éves korában meghalt Kína legidősebb lakója, aki egyébként ujgur nemzetiségű volt

GYÁSZ
2021 december 18., 13:39
comments 2

Alimihan Seyiti három évszázadban is élt, hiszen még 1886-ban, a Csing dinasztia idején született az ANI hírügynökség híre szerint. Az asszony a Kasgar prefektúrában található Shule megyei Komuxerik településről származik, hol nagyon sokan érik meg a minimim 90 éves kort, ezért a hosszú élet városának is nevezik. A helyi beszámolók szerint Alimhan Seyiti egyszerű életét élt, szeretett énekelni, sokat nevetett, mindig időben evett, etette a csirkéket és szívesen sütkérezett a napon az udvarán. Emellett segített vigyázni a különböző generációkhoz tartozó leszármazottaira is. Az alábbi videón még csak 127 éves, már ha valóban hinni lehet a koráról közzétett információknak.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.