Koronavírus-számok Magyarországon 5/9/2022
Elhunytak + 77 Σ 46 343
Kórházban - 295 Σ 1 015
Fertőzöttek + 6 748 Σ 1 909 948
Tesztek + 39 094 Σ 11 394 556
Oltottak + 876 Σ 6 407 918
A legújabb trendek

Izraelben már megkaphatják a negyedik oltást az idősek és az egészségügyi dolgozók

2021 december 22., szerda 5:20
1

Izraelben a 60 év felettiek és az egészségügyi dolgozók megkaphatják a koronavírus elleni védőoltás negyedik adagját – írja az MTI. Ezt Naftali Bennett miniszterelnök jelentette be kedd este, hozzátéve, hogy Izraelben kezdték el elsőként beadni az oltások harmadik adagját is. Mindenkit arra kért, hogy aki megfelel a feltételeknek, oltassa be magát negyedszerre is.

A negyedik oltást legalább négy hónappal a harmadik oltás után lehet beadni. Az országban egyelőre csak az idősek, az immunhiányos betegségben szenvedők és az egészségügyi dolgozók kapnak.

Magyarországon augusztus óta lehet felvenni a harmadik oltást, azóta már négy hónap eltelt. Ennek ellenére Magyarországon egyelőre nincs tervben a negyedik oltás, legalábbis Orbán Viktor miniszterelnök a keddi kormányinfón úgy fogalmazott, hogy ő már nehezen menne egy negyedik oltásért, és nagyon reméli, hogy a harmadik oltás hatékony lesz az omikron ellen, mert – legalábbis ezt mondta szó szerint – „olyanok lesznek már az emberek, mint az ementáli sajt”. Mindezt azután, hogy nem sokkal előtte bejelentette, rendeltek 9 milliót a Pfizer omikronra szabott vakcinájából a jövő év második felére és 2023-ra.

Izraelben a negyedik oltás megkezdése mellett azt is bejelentették, hogy felvették az Egyesült Államokat, Kanadát és több más országot egy közel 50 államot tartalmazó vörös listára. A miniszterelnök egyúttal felszólított mindenkit, hogy lehetőleg távmunkában dolgozzanak, és oltassák be a gyerekeket is. Izrael 9,3 millió lakosából több mint 4,1 millióan kaptak három adag koronavírus elleni vakcinát.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt