Orbán Völnerről: Diákkoromban is bátrabb volt, mint én

  • 10 órától Orbán Viktor tartjotta a kormányinfót a Karmelitában.
  • Utoljára júniusban fordult elő ilyen.
  • Bejelentette: Novák Katalint fogják köztársasági elnöknek jelölni.
  • Szó volt a járványról, a Völner-ügyről, az EU-ról és persze migránsokról, LMBTQ-lobbiról is.
  • A 444 kérdezhetett utolsóként.
2021 december 21., 12:33

Véget ért a kormányinfó, a 444 kérdezhetett utoljára


2021 december 21., 12:32

A futball fejlődésének már nem anyagi, hanem minőségi gátja van

- mondta Orbán, amikor kollégánk megkérdezte, mi az oka annak, hogy nem sikerült 50 focistát juttatnunk a topbajnokságokba, ahogy 2007-ben ígérte. Orbán szerint haladunk, de lassabban, mint kellene, és ez már nem pénzkérdés.

2021 december 21., 12:31

Orbán még nem látott bizonyítékot arra, hogy Putyin állna a fehér-lengyel határmenti események mögött

Pedig a lengyelek nyíltan ezt állítják.

2021 december 21., 12:29

Folyton újra kell írni a júniusban beígért halálozási tanulmányt

Kollégánk megkérdezte, mi a helyzet a júniusban ígért tanulmánnyal, ami arról szólna, miért ennyivel magasabb a magyar covid-halálozás az osztráknál. Orbán szerint ezt folyamatosan újra kell írni.

2021 december 21., 12:26

Orbán szerint jó ütemben hozták meg az intézkedéseket, amiket a szakértők hónapokkal korábban javasoltak

Szót kapott kollégánk, Haszán Zoltán. Felidézte, hogy Gulyás Gergely azt mondta korábban, a legpesszimistábbnál is pesszimistább forgatókönyv valósult meg a negyedik hullámban. Orbán azt mondta erre, részei vagyunk az európai járványhullámnak, ami máshol megtörténik, az megtörténik itt is. A miniszterelnök szerint folyamatosan intézkedünk, de ezek oltásalapú intézkedések. Arra a kérdésre, hogy ez kevés-e, azt mondta, meglátjuk.

Az MTA régen avasolta például a maszkviselést és az oltási regisztráció eltörlését, amit a kormány hónapokkal később fogadott meg. Orbán szerint „jó ütemben hoztuk be” ezeket az intézkedéseket.

2021 december 21., 12:20

Orbán nem olvasta a keleti vakcinák engedélyeztetési dokumentumait

Ezeket most részben nyilvánosságra hozta a hatóság, és világossá vált, hogy a magyar szakembereknek mindkét esetben voltak aggályaik. Orbán azt mondta, a WHO jóváhagyta a Sinopharmot (valójában csak májusban hagyta jóvá), a Szputnyik gyártóhelyét pedig külön ellenőrizték.

2021 december 21., 12:17

Orbán már hosszúnak érzi a sajtótájékoztatót

„Szívesen hagynám már abba” - mondta, majd belekezdett egy hosszas fejtegetésbe a migránsokról, a bennszülöttekről és az Európai Unióról, amit a Magyar Fórum munkatársa hozott fel neki. A 444 még nem kérdezhetett.

2021 december 21., 12:10

A médiahatóság elnökének 41 milliós végkielgítéséről: kívül esik a hatáskörünkön

Orbán semmilyen jelzővel nem akarta illetni ezt a dolgot, bár 2010-ben az ő kormánya beszélt a korábbi „pofátlan végkielégítésekről”.

2021 december 21., 12:07

Kéri az orvosokat, hogy vegyék fel az ügyeletet, nem akarja őket berendelni

Ezt arra mondta Orbán, hogy az Orvosi Kamara ismét az ügyeleti díjak rendezésére szólította fel a kormányt.

2021 december 21., 12:02

Orbánnak meggyőződése, hogy a kínai vakcina a legjobb

Ezért szívesen venne is még az országnak, de nincs rá szükség, az uniós beszerzés megbízható. Nem mondta el, mi alapján gondolja, hogy a kínai vakcina lenne a legjobb, mindenesetre nem ismertek tudományos bizonyítékok, amik ezt állítanák.

2021 december 21., 12:00

Völner és a képviselői poszt: „amíg tartja, addig tartja”

„Szó szerint nem ismétlem meg, de az, amire ön gondol” - válaszolta Orbán, amikor a 24.hu újságírója megkérdezte, mi volt az első reakciója Völner Pál korrupcióügyének hírére. „Gondoltam egy erőset.” Szerinte az a dolgok rendje, hogy ő is csak a nyilvános sajtóközleményből értesült a témáról. Orbán azt mondta, csak Völner felelőssége, hogy lemond-e a képviselői mandátumáról, és „amíg tartja, addig tartja”.

2021 december 21., 11:55

A választás előtt nem írják át az alkotmányt

De Orbán szerint beleférne, hogy a már elért családvédelmi eredményekből nem lehet visszavenni, mondta a Magyar Nemzet felvetésére.

2021 december 21., 11:53

Jó a lelkiismerete a védekezéssel kapcsolatban

Orbán szerint nagy vita egész Európában, hogyan mérjük a járvány elleni védekezés sikerességét, és ez az egész vita rosszízű, ha arról megy a veszekedés, hogy hol, mennyien haltak meg. Ismét elmondta, hogy a többlethalálozást kell nézni (vagyis, hogy összességében mennyivel haltak meg többen adott időben az országban, mint a megelőző évek átlagában). Korábban, amikor még alacsony volt a covidos halálozás Magyarországon, Orbánnak nem volt problémája ezzel a mérőszámmal, sőt. Most azt mondta, jó lelkiismerettel tud vállalni minden felelősséget azért, ami a védekezésben történt.

link Forrás
2021 december 21., 11:41

Orbán Hatvanpusztáról

Orbán mostanában nem járt Hatvanpusztán, és a tulajdonoshoz kell fordulni azzal kapcsolatban, hogy ez egy egyszerű majorság-e, mondta a hvg.hu-nak. (A lap korábban bemutatta, hogy az Orbán Viktor apjának hatvanpusztai birtokán épülő majorság hetekig képes ellátni magát energiával, ha elvágják a külvilágtól.)

2021 december 21., 11:40

Völnernek azért kellett lemondania az államtitkárságról, mert a védekezés mellett nem jutna ideje a munkájára

Orbán a hvg.hu kérdésére is megismételte, hogy meg kell várni a bírósági döntést. Könnyebb lenne a helyzet, ha Völner elismerésben lenne, de tagadásban van, mondta.