Karas Monika 41 milliós lelépési pénzzel távozik az NMHH éléről

érdekes adat
2021 november 15., 06:42
comments 13

Nettó 40 964 000 forint lelépési pénz jár a Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) éléről távozó Karas Monikának a 24.hu számításai szerint, miután a a 8,5 éves elnöksége alatt csendben végignézte, ahogy a Fidesz befalja a magyar nyilvánosságot.

Rogán Antal, a Fidesz akkori frakcióvezetője gratulál Karas Mónika kinevezéséhez 2013 szeptember 9-én a Parlamentben
photo_camera Rogán Antal gratulál Karas Monika kinevezéséhez 2013-ban Fotó: Kovács Attila/MTI/MTVA

Karas fizetését 2019-ben triplázta meg a parlament, amikor a jegybank elnöki fizetés 80 százalékában, azaz havi 4 millió forintban állapította meg a bérét. Emellé kapott még 400 ezer forintot a tanácselnöki posztja után, személyzeti autót és lakhatási támogatást is. 50 millió forintot egy évben. A 24.hu kérdésére az NMHH azt írta, hogy az elnököt lemondásakor két havi végkielégítés illeti meg, ami összesen 8,8 millió forint.

De emellé azért is kártalanítást kap, hogy a médiatörvény szerint egy éven át nem létesíthet munkaviszonyt a médiában. Ez a megelőző 12 havi, a hatóságtól származó nettó jövedelmének felel meg, ami 35 112 000 forint.

A jól megfizetett tilalom mellett Karas novembertől gond nélkül dolgozhat az Állami Számvevőszék alelnökeként, ahol havi bruttó 4 237 800 forintot kereshet majd.

Karas Monia mandátuma az NMHH élén eredetileg jövő nyáron járt volna le, ő azonban október 15-én bejelentette lemondását, amivel lehetőséget teremtett a kormánytöbbségnek arra, hogy a 2022-es választások eredményétől függetlenül újabb kilenc évig megbízható Fidesz-kádert ültessen a hatóság élére.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.