Karas Monika 41 milliós lelépési pénzzel távozik az NMHH éléről

november 15., hétfő 6:42
13

Nettó 40 964 000 forint lelépési pénz jár a Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) éléről távozó Karas Monikának a 24.hu számításai szerint, miután a a 8,5 éves elnöksége alatt csendben végignézte, ahogy a Fidesz befalja a magyar nyilvánosságot.

Rogán Antal gratulál Karas Monika kinevezéséhez 2013-ban Fotó: Kovács Attila/MTI/MTVA

Karas fizetését 2019-ben triplázta meg a parlament, amikor a jegybank elnöki fizetés 80 százalékában, azaz havi 4 millió forintban állapította meg a bérét. Emellé kapott még 400 ezer forintot a tanácselnöki posztja után, személyzeti autót és lakhatási támogatást is. 50 millió forintot egy évben. A 24.hu kérdésére az NMHH azt írta, hogy az elnököt lemondásakor két havi végkielégítés illeti meg, ami összesen 8,8 millió forint.

De emellé azért is kártalanítást kap, hogy a médiatörvény szerint egy éven át nem létesíthet munkaviszonyt a médiában. Ez a megelőző 12 havi, a hatóságtól származó nettó jövedelmének felel meg, ami 35 112 000 forint.

A jól megfizetett tilalom mellett Karas novembertől gond nélkül dolgozhat az Állami Számvevőszék alelnökeként, ahol havi bruttó 4 237 800 forintot kereshet majd.

Karas Monia mandátuma az NMHH élén eredetileg jövő nyáron járt volna le, ő azonban október 15-én bejelentette lemondását, amivel lehetőséget teremtett a kormánytöbbségnek arra, hogy a 2022-es választások eredményétől függetlenül újabb kilenc évig megbízható Fidesz-kádert ültessen a hatóság élére.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt