„Szándékos, kifejezetten ártó szándékú, folytatólagosan elkövetett lejárató kampány” – mondta ki a bíróság az Origo Hadházy Ákosról írt cikkéről

bűnügy
2021 december 29., 09:25
comments 13

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő számolt be arról oldalán, hogy apjával közösen újabb pert nyertek meg az Origóval szemben. A per tárgya egy kereken öt évvel ezelőtt megjelent cikk volt, amivel kapcsolatban a jogerős ítélet ellenére, a határidő lejárta ellenére sem jelent meg helyreigazítás, írja Hadházy.

„Az Origo mindent megtett, hogy elkerülje, aztán hogy késleltesse a marasztaló ítéletet a »zöldbáró« szüleimre szórt mocsok miatt ( akik egyetlen négyzetméter állami földet nem vettek, viszont negyven éve saját kezűleg művelnek - apránként, szintén saját kezűleg telepített- 6,5 hektár szőlőt. )” – írja a képviselő, aki felidézte, hogy az Origo az első ítéletet fellebbezte, de az ítéletet az első eljárásban helybenhagyta a fellebbviteli bíróság azzal, hogy a kártérítési összeget jobban kellett volna indokolnia az ítéletnek. Így új eljárás indult, amely megerősítette az összeget.

Hadházy elmondása szerint az indoklásból az is kiderül, hogy a bíróság szerint „szándékos, kifejezetten ártó szándékú, folytatólagosan elkövetett lejárató kampányról” volt szó, és az összegnek nemcsak a kártérítést, hanem a visszatartó hatású büntetést is szolgálnia kell.

Hadházy azzal folytatja, hogy „persze a 400 ezer forinton is csak röhög az Origo és röhögve nem teszi közzé a helyreigazítást. Mint korábban már beszámoltam róla, büntető perekben pedig röhögve letagadja, hogy tudná, ki írta a cikket. Így sem a kártérítéstől, sem a helyreigazítás miatti cikitől, sem a rágalmazás miatt kiszabott ítélettől nem kell tartaniuk.”

Nemrég részletes cikkben mutattuk be, hogy a központilag vezérelt fideszes médiabirodalommal kapcsolatban a bíróságok egyre gyakrabban mondják ki, hogy szándékosan manipulál és téveszti meg a közönséget, és ezek a felületek akár a jogerős ítélet végrehajtását is megtagadják, hogy körmük szakadtáig védhessék rágalmaikat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt