82 újabb áldozat, de tovább csökkent a kórházban lévő fertőzöttek száma

járvány
2021 december 31., 08:37
comments 3

Az operatív törzsma reggeli jelentésének címe szerint 3 361, a szövege szerint 3 360 új koronavírus fertőzöttet regisztráltak. Nagy jelentősége nincs, és sajnos viszonyítani sem lehet az előző heti adathoz képest, mert múlt pénteken nem közöltek számokat.

Mindenesetre a 3360 (vagy 3 361) új fertőzöttből 859 budapesti.

Ezt lenne most igazán érdekes összehasonlítani az egy héttel korábbi adattal, mert a fővárosban szerdai és csütörtöki adatok szerint elkezdett újra emelkedni a fertőzöttek száma, ami az első jele lehet az omikron beindulásának. Dehát egy héttel ezelőtti adatok nincsenek. (Mindenesetre míg csütörtökön hajszálra ugyanannyi új fertőzöttet jelentettek országosan, mint ma, abból 790 volt budapesti. És már az is emelkedést jelentett a fővárosban. Most már 859.)

Mivel holnap és holnapután nem lesznek adatok, hétfőn pedig nem lehet megint rendes összehasonlítást végezni, mert most hétfőn 4 nap adatait egyben közölték, így valamikor jövő hét közepén derül ki, hogy országosan is emelkedik-e már a fertőzöttek száma.

Mindenesetre a kórházban lévők száma tovább csökkent 3 697-ről 3 492-re.

link Forrás

És a lélegeztetőgépen lévők száma is kevesebb (334), mint tegnap (342).

link Forrás

A pozitív tesztek arányának csökkenése megállt.

link Forrás

82 újabb áldozata van a járványnak itthon, összesen már 39 186-an hunytak el hivatalosan koronavírussal összefüggésben.

link Forrás

Európában ez a helyzet:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.