Jászai Gellért cégéhez kerültek a DIGI magyarországi érdekeltségei

gazdaság
2022 január 03., 16:08
comments 2

Mától a 4iG Nyrt. 100 százalékos tulajdonába került a DIGI Távközlési Szolgáltató Kft. és három leányvállalata, miután hétfőn lezajlott a tavaly márciusban bejelentett tranzakció pénzügyi zárása - közölte a 4iG.

A Jászai Gellért többségi tulajdonában lévő, állami megbízásokat is sűrűn elnyerő és az elmúlt időben elképesztő tempóban gyarapodó 4iG novemberben jelentette be, hogy 625 millió euróért megvásárolja a DIGI magyarországi érdekeltségeit. A cég mostani közleménye szerint ez az elmúlt évek egyik legnagyobb magyarországi vállalatfelvásárlása.

A tulajdonosváltással távoznak a társaság menedzsmentjéből és felügyelőbizottságaiból a RCS & RDS médiakonszern vezetői. A DIGI operatív irányításával és ügyvezetői feladataival Papp-Gerlei Gyöngyvért bízták meg, aki az Antenna Hungáriától érkezik a távközlési és médiacsoport élére. A 4iG jövőbeli célja, hogy növelje a DIGI előfizetői bázisát a lakossági és az üzleti előfizetők körében, bővítse a társaság magyarországi hálózatát és szolgáltatásait.

Végh Richárd, a BÉT vezérigazgatója és Jászai Gellért
photo_camera Végh Richárd, a BÉT vezérigazgatója és Jászai Gellért Fotó: Kummer János/mfor.hu/BÉT

A közlemény emlékeztet, hogy a 4iG az állammal kötött stratégiai megállapodása értelmében 2022 első negyedévében az Antenna Hungária Zrt.-be apportálja hazai és nyugat-balkáni telekommunikációs érdekeltségeit, ezzel a 4iG többségi tulajdont szerez az AH-ban.

Jászai cége a DIGI akvizícióval és Antenna Hungária tranzakcióval a legnagyobb telekommunikációs vállalatok közé lép Magyarországon, egy új, budapesti központtal működő regionális távközlési csoportot hoz létre - áll a közleményben.

A DIGI országszerte több mint 1,1 millió előfizetőt szolgál ki, és több mint 2,5 millió előfizetéssel rendelkezik. A DIGI által üzemeltetett hálózatok többsége fejlett száloptikás technológián alapul. A DIGI Csoport magyarországi alkalmazottainak száma meghaladja a 2700-at. Az elmúlt évben magyarországi érdekeltségeinek konszolidált árbevétele 70 milliárd forint volt, korrigált EBITDA-ja pedig elérte a 19 milliárd forintot. A DIGI 61, míg leányvállalata, az Invitel további 16 ügyfélszolgálati irodával rendelkezik Magyarország nagyobb városaiban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.