Szülészetet építenek Angliában a patkósdenevéreknek

ÁLLAT
2022 január 07., 10:13

A Délkelet-Angliában száz éve először szaporodó ritka patkósdenevéreket szeretnék arra ösztönözni, hogy felneveljék kicsinyeiket, ezért régi, elhagyatott istállókat alakítanak át, hogy az legyen a denevérek szülészete.

photo_camera Fotó: BERTHIER EMMANUEL / HEMIS.FR/Hemis via AFP

Azt természetesen nem árulják el, hogy ezek az istállók hol találhatóak, hogy ezzel is védjék a denevéreket.

A patkósdenevérek és az Angliában szintén megtalálható egérfülű denevérek másokkal ellentétben profitálhatnak a klímaváltozásból, pontosabban abból, hogy Sussexben egyre több a szőlőültetvény, ahol emiatt több a bogár is, amiket előszeretettel esznek meg a denevérek. Ez pedig az embernek is jó, legalábbis Portugáliában végzett kutatások szerint a denevérek jelenléte a szőlőültetvények körül csökkenti a szőlőt károsító kártevők számát, így kevesebb a gombás fertőzés is. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.