Szép nagy hóra ébredhettek az Alföldön

ÉLET
2022 január 09., 07:02

Csak eljött a tél is január második hetére Magyarországra, az Időkép összefoglalója szerint az ország délkeleti részén szombaton órákon át havazott, így éjszakára Csongrád-Csanád és Békés megyékben helyenként tíz centit is meghaladta a hótakaró vastagsága. A Tiszától keletre éjszaka is folytatódott a havazás.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap délelőtt a ködös vidékeken - figyelmeztetést Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok és Hajdú-Bihar megyékre adtak ki - fordulhat elő hószállingózás, de inkább ónos eső. Délután elsősorban a Nyugat-Dunántúlon lehet hószállingózás, kisebb havazás.

Hideg lesz, de nem farkasordító hideg, napközben mínusz 1 és plusz 3, késő este 0 és mínusz 3 fok között alakul majd a hőmérséklet, ennél hidegebb csak az északkeleti hegyvidéken lehet, ahol akár mínusz 7 fokig is lehülhet az idő.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.