1,3 milliárdért utaztathatja egy cég Schmidt Máriáék történelemhamisító vándorkiállítását, a Fidesz-színűre retusált transzparensekkel

POLITIKA
2022 január 10., 12:29
comments 10

Egyetlen indulóként a Hybrid Art Management nevű cég nyerte el a lehetőséget, hogy 1,3 milliárd forint díjazásért utaztassa pár hónapon keresztül a Terror Háza Múzeum két, néhány felkasírozott tablóból álló vándorkiállítását - derül ki a HVG cikkéből.

A nagyobbik falat a „30 éve szabadon” névre hallgató, rendszerváltás tematikájú vándorkiállítás, ezt december és július között 50 hazai városba kell elvinniük, egyenként legalább 10 napos nyitvatartással, mindenütt nyitóeseménnyel. Számolgatós olvasóinknak feltűnhet, hogy december és július között ehhez messze nincs elegendő nap a naptárban. A megoldás: ez a kiállítás akárhány példányban futtatható párhuzamosan, hiszen 13 darab, képeket és némi szöveget tartalmazó printelt grafikai tablóból áll.

A tárlatról, ami az Andrássy úton kutyakakiltatás közben is megtekinthető, “Kicsinyes történelemhamisítás, de legalább viccesen önleleplező Schmidt Máriáék utcai rendszerváltás-kiállítása” címmel írtam kritikát. Ennek a kiállításnak nem azért meglepő az országos turnéztatása, mert nettó hazugságok, bumfordian vicces hamisítások és pongyola történelmi tévedések keveréke, hanem mert leginkább a magyar történelmet nem ismerő turisták kedvéért készült. (A bumfordi hamisítások legjobbika, hogy egy fotón, ami az 1988 nyarán a romániai falurombolások ellen szervezett tüntetést illusztrálja, a demonstráció - a valóságban eleve abszolúte pártpolitikamentes - transzparenseit mind Fidesz-narancssárgára színezték.)

A tárlat ugyanakkor vicces ráébredésekre ad lehetőséget, mert több tablón szó szerint olyan dolgokért ekézik a kommunistákat, amik a NER napi gyakorlatának számítanak.

A csomag másik része a kisebb, Együtt szabadon – magyar cigány hősök című kiállítás utaztatása. Ennek 7 napig kell nyitva tartania és 25 városba kell eljutnia.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.