91 évesen meghalt Nino Cerruti olasz divatmogul

DIVAT
2022 január 16., 07:43

Meghalt Nino Cerruti, a XX. századi divatvilág egyik legnagyobb alakja. A BBC híre szerint a 91 éves divattervező egy piemonti kórházban hunyt el, ahol csípőműtétet hajtottak volna végre rajta.

A kapcsolódó méltatás szerint Cerruti mindig ragaszkodott ahhoz, hogy az alkotásait először ő maga próbálja ki, ezek közül sokat máig abban a textilüzemben őriznek, amelyet a nagyapja alapított 1881-ben. „Mindig ugyanazt az embert öltöztettem: önmagamat” – mondta egyszer az AFP hírügynökség szerint.

Cerruti a családi hagyományokat folytatva a múlt század ötvenes éveiben szállt be a bizniszbe. Egyebek közt azzal is forradalmasította a divat világát, hogy kitalálta, férfi és női modellek mutassák be ugyanazokat a kreációkat.

A nyolcvanas években Hollywoodban dolgozott, és olyan sztároknak tervezett ruhákat, mind Jack Nicholson, Michael Douglas, Sharon Stone, Julia Roberts vagy Tom Hanks. (BBC)

photo_camera Nino Cerruti Catherine Deneuve-vel és Fanny Ardant-nal 1999-ben Fotó: JACK GUEZ/AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.