Francia kormány: Djokovic oltás nélkül a Roland Garros-ra sem jöhet

január 17., hétfő 14:36
13

Novak Djokovic hétfőn megérkezett Szerbiába, miután vasárnap kitoloncolták Ausztráliából. Viszont nem biztos, hogy ez volt az utolsó nagy teniszversenye az idén, amit ki kell hagynia, mert nem oltatta be magát: a francia sportminisztérium hétfői közlése szerint ugyanis a világelső szerb teniszező oltás nélkül a francia nyílt teniszbajnokságon, a májusi Rolland Garroson sem vehet majd részt.

A francia sportminiszter, Roxane Maracineanu január elején még azt nyilatkozta, hogy Djokovic oltás nélkül is indulhat majd a párizsi tornán. A francia parlament viszont vasárnap megszavazta az oltási igazolványokra vonatkozó új törvényt, amelynek értelmében csak az léphet be a sportpályákra, mozikba, éttermekbe, tömegközlekedési eszközökre és hasonló helyekre, aki igazolni tudja, hogy be van oltva.

Novak Djokovic Dubaiban, úton Szerbiába az ausztrál kitoloncolása után. Fotó: STR/AFP

A minisztérium közleménye szerint persze sok minden változhat májusig, így lehet, hogy a Roland Garros idejére már más szabályozások lesznek érvényben, de ha a mostani törvény rendelkezései hatályosak maradnak, akkor a torna minden nézőjére és versenyzőjére érvényesek lesznek, és még a világelső kedvéért sem fognak kivételt tenni.

Ahogy korábban írtuk, Novak Djokovic nem tudott részt venni a hétfőn induló Australian Openen, mert az ausztrál hatóságok visszavonták a vízumát. A teniszsztár ugyanis nincs beoltva, és bár azt mondta, decemberben átesett a betegségen, így van védettsége, kételyek merültek fel a pozitív decemberi koronavírustesztjének hitelességével kapcsolatban. Djokovic először különleges engedéllyel megkapta a vízumot, amit aztán visszavontak, a visszavonást az ügyvédei sikeresen megtámadták, de végül a hatóságok újra visszavonták a vízumát, vasárnap pedig egy háromfős bírói testület végleg kimondta, hogy a teniszezőnek el kell hagynia az országot. Így Djokovicnak idén már biztos nem lehet meg a grand slam győzelem. (ESPN)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt