Nem vizsgáztathat a tanársegéd, aki segített Rogán Antal kabinetfőnökének, hogy vizsga nélkül kapjon érdemjegyet

január 17., hétfő 12:17
27

Miután megírtuk, hogy Schadl György, a Völner-ügy kulcsfigurája egyetemi vizsgákat intézett végrehajtóknak és végrehajtók hozzátartozóinak, a Pécsi Tudományegyetem közölte, hogy

felfüggesztette a vizsgáztatási jogát annak a tanársegédnek, aki segített Rogán Antal kabinetfőnökének, hogy vizsga nélkül kapjon érdemjegyet.

A Népszava érdeklődésére a jogi kar dékánja, Fábián Adrián elmondta, hogy

Mészáros Pál Emil elismerte, hogy baráti szívességet tett, amit nagyon megbánt.

Az ügy miatt vizsgálat indult az egyetemen, ami nemcsak a tanársegédet és a csalásban szintén közreműködő Kovács Bélát érinti, hanem azokat is, akik vizsga nélkül továbbengedték Nagy Ádámot. A Népszava szerint a pécsi jogászéletet nem érte meglepetésként a botrány, régóta beszélik, hogy befolyásos emberek rokonai, ismerősei vizsgateljesítmény nélkül abszolválnak féléveket és jutnak diplomához.

A lehallgatási iratok szerint ugyanis Schadl György május 25-én Mészáros Pál Emillel, a Pécsi Tudományegyetem Büntető és Polgári Eljárásjogi Tanszékének tanársegédjével egyeztetett Rogán kabinetfőnökének aznapi vizsgájáról.

Fotó: Gabor Miklosi

A Központi Nyomozó Főügyészség vélelme szerint Nagy Ádám meg sem jelent a sikeres vizsgán, ráadásul még a Neptun rendszerében is Schadl intézte a jelentkezését. Később Schadl és a dékáni hivatal vezetője, Kovács Béla Nagy Ádám jogszociológia vizsgájáról is egyeztetett, mert Rogán kabinetfőnökét váratlanul érte, hogy a vizsga szóbeli lesz. Valamint egy gyakorlati jegyet is lezsíroztak.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt