2,5 millió baromfit kell leölni madárinfluenza miatt Dél-Franciaországban

ÁLLAT
2022 január 20., 11:36
comments 2

A francia mezőgazdasági minisztérium csütörtökön bejelentette, hogy összesen 2,5 millió baromfit kell levágni, mivel az ország délnyugati részében több helyen is kitört a madárinfluenza. Eddig kb. 1,2 millió madarat már levágtak, de a vírus terjedésének megelőzéséhez további 1,3 millió állat leölése szükséges.

Nu Nu tyúkok egy francia farmon.
photo_camera Nu Nu tyúkok egy francia farmon. Fotó: ROMAIN LONGIERAS/Hans Lucas via AFP

A vírus az utóbbi hónapokban hazánkban és a környező országokban is terjedni kezdett. Békés és Csongrád megyében 17 ezer kacsa és 8 ezer lúd levágását rendelte el a Nébih, majd egy békési tenyészpulyka állományt, egy szabolcsi telepen pedig 37 ezer pecsenyekacsát a napokban. Még az Állatkert pelikánjai is madárinfluenzásak lettek. Csehországban december végén 80 ezer tyúkot vágtak le és Szlovákiában is találtak gócot. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.