Vízágyút és könnygázt is bevetett a rendőrség Brüsszelben az oltási igazolvány ellen tüntető tömeggel szemben

január 23., vasárnap 18:25
Fotó: HATIM KAGHAT/AFP

Erőszakba fordult egy covid-ellenes intézkedésekkel szemben meghirdetett tömegtüntetés vasárnap Brüsszelben. A demonstrációt azért hívták össze, mert bár a belga kormány pénteken némi járványügyi enyhítést is bejelentett, azt is közölték, hogy aki nem adatja be a harmadik oltást, az elveszíti az oltottsági igazolványát. Ami ott az alapfeltétele annak, hogy az ember étterembe, múzeumba és hasonló publikus helyekre járhasson.

Fotó: HATIM KAGHAT/Belga via AFP

A szervezők közleményükben előzetesen azt írták, hogy

„a koronavírus terjedése, a kórházak túlzsúfoltsága és a rossz egészségügyi állapotú emberek halála nem lehet ok arra, hogy a kormányok eltérjenek az alapvető szabadságjogok biztosításától”.

Fotó: HATIM KAGHAT/AFP

A kormánydöntés elleni tiltakozás jó ideig békés volt, hogy a tüntetők egy csoportja Brüsszel uniós negyedébe érve összecsapjon a rendőrökkel, majd autókat és épületeket rongáljon meg. A Reuters jelentése szerint a rendőrség erre vízágyú és könnygáz bevetésével reagált.

Fotó: HATIM KAGHAT/Belga via AFP

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt